Trio Nacedo is opgericht in 2017 in San Sebastián, Spanje. De leden zijn van jongs af aan al verbonden met kamermuziek. In hun concertprogramma’s zoeken ze altijd naar een samenhang in thematiek en betekenis, met de bedoeling een relevante artistieke ervaring te presenteren aan de hedendaagse luisteraar.

Door de diverse selectie van werken tijdens ieder concert, aan de hand van de thematieken ‘humor’, ‘catastrofe en hoop’ of ‘wiskunde’, probeert Trio Nacedo tijdens haar concerten een intieme verbinden te vinden met haar publiek. Ze zijn nieuwsgiering naar het ontdekken, verkennen en verspreiden van het enorme trio-repertoire van de renaissance tot nu. Daarnaast werken ze ook graag met levende componisten en proberen ze hun eigen arrangementen voor het ensemble uit.

Trio Nacedo heeft les gehad van o.a. Andoni Mercero, Lise Berthaud, Claudio Mertínez-Mehner en Xavier Gagnepain. Daarnaast hebben ze ook deelgenomen aan diverse kamermuziek competities zoals ‘Jeunesses Musicales’ Permanent Competition Spain (2017) en de ‘Antón García Abril’ International Competition (2019), waar ze de finale behaalde en diverse prijzen in ontvangst mochten nemen.

Daarnaast voegen de leden een lange lijst aan orkestactiviteiten toe aan hun kamermuziekactiviteiten (o.a. SHMF, EUYO, Lucerne Festival en de Vlaamse Opera). Momenteel volgen de leden van Trio Nacedo een Master en/of voeren ze onderzoeksprojecten uit aan conservatoria als Antwerpen, Freiburg in Breisgau en Genève.

 

regioconcert: Nacedo

Wanneer: 14 augustus 2022
Waar: Odapark
Tijd: 15:30u
Voeg toe aan agenda 22-08-14 15:30 70-01-01 Europe/Amsterdam regioconcert: Nacedo http://www.culturavenray.nl Odapark Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by