Op maandag 30 mei zijn NRC Handelsblad-journalisten Joep Dohmen en Paul van der Steen te gast bij BiblioNu in Venray. Gespreksleider Stan Verhaag praat met hen over De Vriendenreünie, hun nieuwe boek over de bestuurscultuur in Limburg (en dus ook Venray). Uitgever Christ van den Munckhof en Peel en Maas-journalist Henk Baltussen schuiven aan voor een gesprek over de rol van de lokale journalistiek.

 

In 2021 stapten het volledige Limburgse provinciebestuur en de gouverneur voortijdig op nadat politieke partijen het vertrouwen hadden opgezegd na een integriteitsaffaire. Ook in de jaren negentig was Limburg al eens bestuurlijk van slag door integriteitsvraagstukken. Joep Dohmen schreef er in 1996 het boek De Vriendenrepubliek over.

 

In De Vriendenreünie (verschijningsdatum: 19 mei 2022) richt Dohmen samen met Paul van der Steen het vizier opnieuw op de Limburgse bestuurscultuur. Wat is er de afgelopen kwarteeuw gebeurd? Is Limburg gevoeliger voor integriteitsschendingen? En wat komt er terecht van de beloofde beterschap?

 

In hun boek besteden ze ook aandacht aan Venray, waar de gemeenteraad in juni 2021 een motie van wantrouwen tegen een wethouder aannam, die daarop vertrok. Een andere wethouder besloot ook te vertrekken. De burgemeester, tegen wie een motie van afkeuring was ingediend, kondigde in november 2021 zijn voortijdige vertrek aan.

 

Op maandagavond 30 mei gaat gespreksleider Stan Verhaag in gesprek met Joep Dohmen en Paul van der Steen. Zij willen nadrukkelijk ook in gesprek met het publiek, ‘want wij leggen graag verantwoording af,’ zoals Dohmen het formuleert.

Daarnaast schuiven Christ van den Munckhof (Van den Munckhof Print & Media) en Henk Baltussen (journalist bij Peel en Maas) aan voor een gesprek over de rol van de lokale journalistiek. Boekhandel Roojboek is aanwezig met het boek De Vriendenreünie.

 

Dit evenement begint om 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Meld je aan via biblionu.nl/activiteiten. Je bent van harte welkom, ook wanneer je geen lid bent van BiblioNu.

NRC-journalisten te gast bij BiblioNu

Wanneer: 30 mei 2022
Waar: Bibliotheek Venray
Tijd: 19:30u - 21:00u
Entree: gratis
Meer informatie
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 22-05-30 19:30 70-01-01 21:00 Europe/Amsterdam NRC-journalisten te gast bij BiblioNu http://www.culturavenray.nl Bibliotheek Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by