Sanne Spee, geboren en getogen in Venray in 1985, werd in 2017 verliefd op iemand in Myanmar en besloot er te blijven. Ze kon direct aan de slag als docent Engels en met vallen en opstaan vond ze haar weg in dit voor velen onbekende land. Ze trouwde en samen kregen ze in 2019 een zoontje.

De militaire staatsgreep op 1 februari jongstleden zette echter hun leven op zijn kop. De sfeer werd snel grimmig en het was niet meer veilig, dus besloot ze met man en kind terug te verhuizen naar Nederland.

Tijdens deze lezing blikt ze terug op de afgelopen vier jaar.
Hoe ze in Myanmar terecht kwam en hoe zij het ervaarde om als expat in dit conservatieve, boeddhistische land te wonen, dat nog maar pas een democratie was geworden. Ze zal anekdotes vertellen over onder andere haar traditionele bruiloft, de culturele verschillen op het werk en in de privésfeer met haar man en schoonfamilie, de uitdagingen van het leven in een tropisch ontwikkelingsland en ze zal ingaan op de huidige situatie aldaar en waarom ze nu weer terug zijn in Venray.

Gratis lezing in het kader van Nederland leest, dat dit jaar het thema heeft: "Over de grens".

Over KennisMakers
Ben jij net als Sanne een KennisMaker? Heb je ook een passie die je graag wilt delen met anderen? Ga dan de uitdaging aan om als KennisMaker anderen te laten delen in jouw kennis. Meer info op www.biblionu.nl/kennismakers.

Emigreren naar Myanmar

Wanneer: 20 mei 2022
Waar: Bibliotheek Venray
Tijd: 19:30u
Entree: gratis
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 22-05-20 19:30 70-01-01 Europe/Amsterdam Emigreren naar Myanmar http://www.culturavenray.nl Bibliotheek Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by