Op zondagmiddag 13 maart  staat Maria de Fátima op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees. Zij wordt gezien als de opvolgster van de wereldberoemde Amalia Rodrigues met wie zij ook samen heeft opgetreden.  Door de stevige “saudade”  creëert zij een heerlijke droefheid om je in te laten meevoeren. Van de donkere koude dagen van nu maakt zij een warme zomernacht die je niet snel zal vergeten. Vanuit de pers: “ Ze maakt zo’n verpletterende indruk dat eerder genoemde zangeressen erbij verbleken.”

Maria de Fátima heeft een keer eerder op ons podium gestaan voor een uitverkochte kapel. Dat optreden heeft toen veel indruk gemaakt, en daarom hervatten we ons concertjaar met deze grote naam.

Maria de Fátima  werd geboren in de volkswijk Boavista in Lisabon. Al vroeg begon zij met zingen. Op haar 12-de won zij de prijs voor de belangrijkste zangcompetitie “A Grande Noite do Fado”. Op haar 14-de nam zij haar

eerste Fado-album op.  Voor haar bijdrage aan de Portugese cultuur werd zij door de Portugese president in 2016  opgenomen in de prestigieuze  ‘Ordem do Infante D. Henrique ‘. In haar Fado heeft zij een overrompelende overtuigingskracht.  Zij wordt geroemd om haar energieke optredens, om de diepgang in haar stem die mooi, donker en sterk is. De ware Fado! Ze neemt je mee via pittoreske steegjes naar beruchte  volkswijken met schimmige figuren op donkere straathoeken. Op haar 20-ste kwam zij naar Nederland en studeerde aan het Amsterdamse conservatorium. Daardoor zal zij ook eigen werk brengen in o.a. het Nederlands. Wat U op deze middag kan verwachten: “ overrompelende fado, authentiek, meeslepend, omlijst door fantastische gitaristen op Portugese- en klassieke gitaar, die ons vanaf het eerste nummer meeslepen in de melancholie die de Fado oproept ”

Koningin van de Portugese Fado, Maria de Fátima.

Wanneer: 13 maart 2022
Waar: mariakapel
Tijd: 15:30u
Entree: 15 euro
Meer informatie
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 22-03-13 15:30 70-01-01 Europe/Amsterdam Koningin van de Portugese Fado, Maria de Fátima. http://www.culturavenray.nl mariakapel Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by