Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

'In het licht' is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek 'Mijn ware verhaal' van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (bekend van o.a. 'Emma wil leven', 'Soldaat van Oranje' en 'SKY'), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Karin Bloemen: "Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van 'Mijn ware verhaal' een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest.
Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen.
De belangrijkste boodschap voor hen is toch: als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf. Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!"

---

Inleiding bij In het licht
Deze inleiding wordt verzorgd door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. De inleiding start om 19:15 uur in de foyer boven bij de Bolzaal en is gratis toegankelijk.

Solo Stories

Wanneer: 06 april 2022
Waar: Schouwburg Venray | Bolzaal
Tijd: 20:00u
Entree: Regulier: €21,50 | BiblioNu: €19,35
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 22-04-06 20:00 70-01-01 Europe/Amsterdam Solo Stories http://www.culturavenray.nl Schouwburg Venray | Bolzaal Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by