T/m 31 oktober is de tentoonstelling 'Voor Jong & Oud' te bezoeken in het Odapark. Zoals de naam het al zegt is er een schattige expositie voor kinderen (jong) en een pikante film voor volwassenen (oud) te zien.

Wat maakt een relatie tot een goede relatie? Is het vertrouwdheid, of juist spanning? Is het geborgenheid of de vrijheid om volledig jezelf te zijn? In hun nieuwste film ‘Intiem en Anoniem’ zitten Krista Smulders en Michiel Ubels met hun camera wekenlang op de huid van een verliefd stel. Intieme scènes en odes aan de liefde worden afgewisseld met zwijgende maaltijden en rituele ruzies. De relatie ontvouwd zich als een opeenstapeling van onlogische keuzes, ongemakkelijke confrontaties, rooskleurige verwachtingen en dankbare herinneringen.

In het tweede deel van de tentoonstelling tonen de kunstenaars dat de zoektocht naar de liefde niet heel anders is dan de magische blik waarmee kinderen de wereld bekijken: dieren kunnen praten, bomen dansen en zelfs tafels, auto’s en wolken zijn karakters waarmee je een gesprek kunt aanknopen. Krista Smulders en Michiel Ubels geven in ‘VOOR JONG EN OUD’ ruim baan aan de fantasie, en laten zien dat het magische denken ons een leven lang blijft achtervolgen.


Over de makers
Krista Smulders
 (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Maastricht. De afgelopen jaren werkten ze aan uiteenlopende projecten. Met Dating Applicatie (2018) maakten ze een film over een eerste date tussen twee onbekenden, die begeleidt door een gitarist, samen opdrachten uitvoeren op een hotelkamer. Tijdens ‘Kerkdienst Remix’ (2019) regisseerden ze in samenwerking met Fran Hoebergen een kerkdienst voor de Grote Sint-Laurenskerk in
Rotterdam: kerkgangers zoefden op rolschaatsen tussen de banken door en dominee Bernard van Verschuer zong een duet met een robot.
Naast een gedeelde voorliefde voor buitenbeentjes, zwarte humor en ongemakkelijke situaties is hun werk meestal speels, uitbundig en kleurrijk. Ze werken bij voorkeur met amateurs in hun films en performances, die ze benaderen via online oproepen of briefjes op het prikbord in de supermarkt. Het draagt bij aan de onvoorspelbare afloop van veel van hun projecten.
‘VOOR JONG EN OUD’ bij Odapark is de eerste tentoonstelling die volledig aan hun werk is gewijd.

De tentoonstelling is van donderdag t/m zondag te bezoeken tussen 13u en 16u.

De film INTIEM EN ANONIEM draait van 13.30u tot 15:00u. Reserveren voor de film kan via de website 

Expositie Voor Jong & Oud

Wanneer: 21 oktober 2021
Waar: Odapark, Venray
Tijd: 13:00u - 16:00u
Entree: Geen
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 21-10-21 13:00 70-01-01 16:00 Europe/Amsterdam Expositie Voor Jong & Oud http://www.culturavenray.nl Odapark, Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by