Op zondag 12 juni verwelkomt Stichting Theehuisconcerten Viola de Hoog (cello), Marten Root (fluit) en Mikayel Balyan (piano). Zij zullen verschillende werken van Mendelssohn ten gehore brengen. 

Viola de Hoog:
“Mendelssohn’s Cellosonates stonden jarenlang bovenaan mijn verlanglijstje om te spelen en op te nemen.
Het wachten was op de juiste gelegenheid, het juiste moment en, niet in de laatste plaats, de juiste muzikale partner.
In 2020 ging deze wens in vervulling. Mikayel Balyan, virtuoos op alle mogelijke toetsen van clavecimbel tot de moderne piano, ging enthousiast in op mijn uitnodiging.
Vervolgens ging ik op zoek naar een derde meesterwerk om de CD te completeren en stuitte op Mendelssohns beroemde Trio in d klein in een bewerking van de componist zelf voor fluit, cello en piano. Ik hoefde niet ver te zoeken om ook daarvoor de ideale collega te vinden en zo voegde Marten Root zich bij ons. Het plezier dat wij aan het samenspelen van al deze geniale noten beleven delen we graag met u.”

Viola de Hoog heeft een internationale carrière niet alleen in de wereld van de oude muziek maar ook als celliste van het Schönberg Kwartet waarmee zij gedurende 20 jaar over de hele wereld optrad.
Zij is celliste van het Narratio Kwartet en Ensemble Schönbrunn. Bij de NPU en The Kings Consort is zij eerste celliste, daarnaast doceert zij aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Bremen.

Marten Root is wereldwijd een van de toonaangevende fluitisten op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk van 18e, 19e en vroeg 20e eeuws repertoire en is sinds meer dan 30 jaar eerste fluitist in het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging en in het Orchestre Révolutionnaire et Romantique van Sir John Eliot Gardiner. Hij is oprichter van het Biedermeier Quintet en het Ensemble Schönbrunn.

Marten Root is docent historische fluiten aan het Conservatorium van Amsterdam en professor aan de Hochschule für Künste in Bremen.
Mikayel Balyan, geboren in Armenië, studeerde in Basel piano bij Rudolf Bichbinder, vervolgens in Bremen en Hamburg historische toetsinstrumenten, waarna hij zelf docent werd aan deze Duitse Hochschule für Künste. Inmiddels is hij Professor Hammerklavier aan de Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. Hij treedt op als kamermusicus, continuospeler en solist.

Stichting Theehuisconcerten: cellosonate en trio op historische instrumenten

Wanneer: 12 juni 2022
Waar: Theehuis Odapark, Venray
Tijd: 15:30u
Entree: 18 jaar en ouder: €20,- | Conservatoriumstudenten + onder 18 jaar: €10,-
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 22-06-12 15:30 70-01-01 Europe/Amsterdam Stichting Theehuisconcerten: cellosonate en trio op historische instrumenten http://www.culturavenray.nl Theehuis Odapark, Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by