Op woensdag 10 maart van 14:30-15:30 uur wordt auteur Anne van den Dool door Leny Manders-Thielen geïnterviewd over haar roman Vluchthaven. Een boek over hoe familieleed meerdere generaties kan doorwerken.

Vluchthaven
Wanneer de Indonesische echtgenoot van haar grootmoeder overlijdt, reist Hannah af naar zijn geboorteland. Niet alleen om zijn as uit te strooien, maar ook om beter te begrijpen wie deze getraumatiseerde man was. Was hij echt liever daar dan hier, liever dood dan in leven? Zo onderneemt Hannah een eenzame zoektocht naar geluk, die vele vormen aanneemt, en die laat zien dat we elkaar soms pas na de dood beter begrijpen. Vluchthaven toont de fragiele kunst van het achterblijven, en laat zien hoe ver de schaduw van de geschiedenis kan reiken.

Over Anne van den Dool
Anne van den Dool (1993) is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze studeerde film- en literatuurwetenschap en neerlandistiek aan de Universiteit Leiden en de Université de Lille. Ze schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, de Koninklijke Bibliotheek en Het Nationale Theater. Ook is ze curator bij het Literatuurmuseum. In 2014 debuteerde ze met de roman Achterland. Ook publiceerde ze poëzie in Tirade, Poëziekant en DWB. Ze publiceerde poëzie in Tirade, Poëziekrant en DWB. Vluchthaven, haar tweede roman verscheen in augustus 2020.

Het webinar
Het webinar is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Bibliotheek BiblioNu en de Bibliotheek Helmond-Peel. Aanmelden via de activiteitenshop op www.biblionu.nl Prijs € 5,00 voor leden en € 6,50 voor niet-leden.

Webinar Anne van den Dool: Vluchthaven

Wanneer: 10 maart 2021
Waar: Online
Tijd: 14:30u - 15:30u
Entree: Leden: €5,- | niet-leden: €6,50
Voeg toe aan agenda 21-03-10 14:30 70-01-01 15:30 Europe/Amsterdam Webinar Anne van den Dool: Vluchthaven http://www.culturavenray.nl Online Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by