Op zondag 18 oktober verwelkomt stichting Theehuisconcerten de Nederlandse musicus Bert van den Brink. Van Den Brink staat in eerste instantie bekend als een bekende jazz pianist. Maar ook het orgel, de keyboard en de accordeon laten hem niet koud en kan hij met gemak bespelen. Benieuwd? Bestel een kaartje en kom genieten! 

Bert’s Bytes is de naam van het concept van de solo-optredens van Bert van den Brink.

Vanaf 2006 zet Bert met grote regelmaat zijn muziek op het internet. Improvisatie, actualiteit en natuur spelen hierbij een grote rol. Daarnaast is er ruimte voor composities van anderen en van hemzelf. In de loop der jaren werd dit idee langzamerhand het ideale concept voor Bert om op te treden.

Het programma bestaat uit een min of meer vastgelegd gedeelte aangevuld met improvisaties die uiteraard ter plekke ontstaan. Bert van den Brink geeft uitvoerig tekst en uitleg bij het te spelen repertoire.

Bert van den Brink 
Pianist Bert van den Brink is een veelzijdig musicus met een grote staat van dienst. Hij is klassiek geschoold en is autodidact op het gebied van de jazz. Sinds 1982 doceert hij jazz piano aan het Utrechts conservatorium. Bert van den Brink is tevens actief als arrangeur en producent. Voor het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en vele anderen schrijft hij arrangementen en bewerkingen. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy and Bess, van de Amerikaanse componist George Gershwin, uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.
Men kan Bert regelmatig beluisteren als pianist, organist en accordeonist.

In 2007 kreeg hij de VPRO/Boy Edgar prijs en in 2009 kwam er een documentaire met de titel: “mijn piano is een spiegel”.
Uit de indrukwekkende lijst van artiesten waarmee Bert van den Brink het podium deelde en deelt noemen we: Thomas Oliemans, Miranda van Kralingen, Toots Thielemans, Chet Baker, Cor Bakker, John Engels en Louis van Dijk.

Theehuisconcert: Bert van den Brink

Wanneer: 18 oktober 2020
Waar: Theehuis Odapark, Venray
Tijd: 16:00u
Entree: €20,- | Tot 18 jaar en conservatoriumstudenten: €10,-
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 20-10-18 16:00 70-01-01 Europe/Amsterdam Theehuisconcert: Bert van den Brink http://www.culturavenray.nl Theehuis Odapark, Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by