Op zondag 20 september ontvangt de organisatie van de Theehuisconcerten 'Het Collectief': een Belgisch kwartet met muziek vanTristan Murail (Stalag Villa uit 2018) en Olivier Messiaen (Quatuor pour la fin du temps). Er zal zowel om 14.00u als om 16.00u een concert gegeven worden. 

Het Collectief is een kamermuziekensemble dat in 1998 in Brussel werd opgericht. Door met een vaste kern van vijf muzikanten te werken bouwde de groep een intrigerende eigen sound op, gekenmerkt door een heterogene mix van blazers, strijkers en piano. In het repertoire keert het Collectief terug naar de roots van het Modernisme: de Tweede Weense School. Vanuit deze solide basis worden zowel de grote 20-eeuwse composities als de allernieuwste experimentele stromingen verkend. Daarnaast valt de groep op met spraakmakende cross-overs tussen het hedendaagse en het traditionele repertoire en met adaptaties van historische muziek. 

Het Collectief bestaat uit de volgende muzikanten:

Wibert Aerts (viool)
Julien Hervé (klarinet)
Thomas Dieltjens (piano)
Toon Fret (fluit)
Martijn Vink (cello)

Theehuisconcerten: Het Collectief

Wanneer: 20 september 2020
Waar: Theehuis, Odapark, Venray
Tijd: 16:00u
Entree: €20,- | Tot 18 jaar + conservatorium: €10,-
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 20-09-20 16:00 70-01-01 Europe/Amsterdam Theehuisconcerten: Het Collectief http://www.culturavenray.nl Theehuis, Odapark, Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by