Sterke vrouwen in straffe tijden: twee danseressen vechten vol voor wat ze waard zijn. Op donderdag 22 april verwelkomt Schouwburg Venray Jens van Daele met zijn voorstelling Nachthexen. Jens Van Daele gooide in 2010 in Europa en Canada hoge ogen met ‘Battre le Fer/Battre le Noir’: “Een krachtig, ongepolijst duet.” (★★★★ Theaterkrant)

Nu komt een grondige remake naar Nederland, als vierde deel van de serie ‘NachtHexen’. Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande, twee boegbeelden van het gezelschap Burning Bridges, wijken geen centimeter. Blindelings gooien ze zich in de strijd: oog-om-oog, tand-om-tand. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Voor vele een bekend verschijnsel waardoor dit stuk aankomt. Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk; een live dansconcert dat afstormt op een remise. Jens van Daele flirt met gevaar in brutale bewegingstaal. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater!

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele zich met zijn gezelschap Burning Bridges op een cyclus waarin de Russische NachtHexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Centraal staan vrouwelijke energie, moed, kracht, doorzettingsvermogen, mededogen en (geen) spijt.

Voorprogramma 
Het voorprogramma wordt verzorgd door Jens van Daele i.s.m. Dansstudio Martine uit Well. De dansers van Dansstudio Martine dansen op een choreografie die ze hebben samengesteld met Jens van Daele. In het voorprogramma is ook de inleiding over de voorstelling 'NachtHexen IV: Battre' verweven. Het voorprogramma start om 19.00 uur in de Bolzaal en zal tot 19.45 uur duren.

Jens van Daele | Nachthexen IV: Battre

Wanneer: 22 april 2021
Waar: Schouwburg Venray | Bolzaal
Tijd: 20:00u - 21:15u
Entree: €19,-
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 21-04-22 20:00 70-01-01 21:15 Europe/Amsterdam Jens van Daele | Nachthexen IV: Battre http://www.culturavenray.nl Schouwburg Venray | Bolzaal Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by