Op maandag 9 maart ontvangt Adelbert Venray Henk Donkers. Hij verzorgt een lezing over 'Water als bron van conflict'. Wereldwijd neemt de vraag naar zoet water toe door bevolkingsgroei en toenemende welvaart. Tegelijkertijd verandert het aanbod, onder andere door klimaatverandering en slecht waterbeheer. Daardoor neemt de kans op conflicten toe. Ruzie om water is van alle tijden. In de bijbel is er al sprake van. Maar waterconflicten krijgen in de 21e eeuw een hele andere schaal en dimensie.

Henk Donkers (1952) is afkomstig uit De Peel en studeerde sociale geografie in Nijmegen. Hij begon als leraar aardrijkskunde, werkte bijna 40 jaar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en was wetenschapsjournalist (o.a. voor NRC Handelsblad). Sinds 1989 schrijft hij artikelen en boeken, onder andere over water (‘De witte olie. Water, vrede en duurzame ontwikkeling’ en ‘Water. Zorg voor nu en later’). Daarnaast leverde hij bijdragen aan thematische Bosatlassen, onder andere over water, voedsel, energie, veiligheid en duurzaamheid.

Lezing Adelbert Venray: Water als bron van conflicten

Wanneer: 09 maart 2020
Waar: Odapark Venray
Tijd: 20:00u - 22:00u
Entree: Lidmaatschap voor het gehele seizoen: €40,- | Losse lezing, meer info via info@adelbertvenray.nl
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 20-03-09 20:00 70-01-01 22:00 Europe/Amsterdam Lezing Adelbert Venray: Water als bron van conflicten http://www.culturavenray.nl Odapark Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by