Hoe blijf je als beeldend kunstenaar, fotograaf, filmer, muzikant of dichter overeind in deze wereld die van concurrentie aan elkaar hangt? Hoe bepaal je wat je product waard is? Waarom wordt vaak beknibbeld op de kosten van kunstuitingen? Kan en moet autonoom werk worden betaald? Als er sprake is van onderbetaling van beeldend kunstenaars, fotografen, filmers, muzikanten, dichters en noem maar op, wat is dan de oorzaak? En hoe los je het op?
Zomaar wat vragen die op woensdagavond 5 februari aan de orde komen tijdens het minisymposium (Un)fair practice in de creatieve sector in OJC Niks.

Beeldend kunstenaar Natascha Waeyen opent de avond met een korte presentatie van haar project ‘Voor een visitekaartje op de eerste rij’. Hiermee vraagt ze op een creatieve manier aandacht voor onderbetaling van cultuurmakers. Vervolgens is het woord aan Erik van Maarschalkerwaard, beeldend kunstenaar en bestuurslid van de vakgroep Beeldend van de Kunstenbond. Eerder dit jaar publiceerde de Kunstenbond een brochure over structurele onderwaardering in de culturele en creatieve sector.

Na deze inleidingen volgt een paneldiscussie over (onder)betaling in de creatieve sector. De discussie staat onder leiding van Ans Gielen-van Bommel. Het panel bestaat uit Tony Knoop (docent iArts Maastricht) Leon Litjens (voormalig wethouder gemeente Horst aan de Maas), Roel Sanders (projectleider educatie Odapark Venray), Merel Theloesen (beleidsadviseur cultuur bij Provincie Limburg) en Joery Wilbers (directeur ECI Cultuurfabriek Roermond). Ook het aanwezige publiek wordt nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan de discussie.

Wie op welke manier dan ook werkzaam is in, of betrokken bij de creatieve sector mag deze avond beslist niet missen. De zaal gaat om 19.30 uur open, het minisymposium begint om 20.00 uur. Deze avond wordt georganiseerd door Cultura Venray, Odapark Venray en kunst- en cultuurplatform Zeen uit Horst aan de Maas, in samenwerking met OJC Niks.

Kunstnaarcafe 6: (un)fair practice

Wanneer: 05 februari 2020
Waar: OJC Niks, Horst
Tijd: 19:30u - 22:30u
Entree: €5,-
Meer informatie
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 20-02-05 19:30 70-01-01 22:30 Europe/Amsterdam Kunstnaarcafe 6: (un)fair practice http://www.culturavenray.nl OJC Niks, Horst Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by