Van zondag 19 januari tot zondag 1 maart 2020 is ‘kijken’ verbonden met ‘lezen’ in het Venrays Museum. ‘Bevrijd’ is het thema van de Raadselige Roos, de schrijfwedstrijd, die het Literair Café Venray elk jaar uitschrijft. Dichters en schrijvers zetten hun beste beentje voor. In de schouwburg worden de prijzen uitgereikt. Beeldende kunstenaars hebben getekend, geschilderd en ruimtelijk gecreëerd over hetzelfde thema ‘bevrijd’.                                                                                         

 ‘75 Jaar bevrijd’ is nog steeds het thema van de grote tentoonstelling in het Venrays Museum.  Foto’s, een maquette van vooroorlogs Venray, bidprentjes van omgekomen jongens, formulieren  van een luchtwachter zijn de stille getuigen van die oorlog. Vier mensen, die de oorlog mee hebben gemaakt zijn te horen en te zien op een scherm met hun levende verhaal. Voor de bezoeker is het de moeite waard om de beleving van bevrijding uit twee tijdperken met elkaar te vergelijken. Veertien gedichten en acht verhalen laten u horen hoe de mens van 2020 bevrijding beleeft. Vierentwintig kunstwerken roepen beelden op uit deze tijd.

Maria Ebberink Henckens schrijft in haar dagboek op donderdag 8 maart 1944
‘Nu mag ik in Venray vrijelijk de straat op. Ik loop eens langs de puinhopen van de Grote Kerk…...Wij krijgen veel bezoek die dag…... Iemand vertelt dat ouders, van wie de kinderen in de schuilkelders geboren zijn, zich alsnog kunnen melden om hun kinderen aan te geven, als zij dat nog niet gedaan hebben.’ (Bijna Vrede, p.198) Kom kijken en vergelijken!

Expositie 'Bevrijd'

Wanneer: 19 januari 2020
Waar: Venrays Museum
Tijd: 13:30 - 17:00u
Entree: Geen
Meer informatie
Voeg toe aan agenda Europe/Amsterdam Expositie 'Bevrijd' http://www.culturavenray.nl Venrays Museum Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by