Op zondagmiddag 9 februari staat Maria de Fátima op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees. Zij wordt gezien als de opvolgster van de wereldberoemde Amalia Rodrigues met wie zij ook samen heeft opgetreden.  Door de stevige “saudade”  creëert zij een heerlijke droefheid om je in te laten meevoeren. Van de donkere koude dagen van nu maakt zij een warme zomernacht die je niet snel zal vergeten. Vanuit de pers: “Ze maakt zo’n verpletterende indruk dat eerder genoemde zangeressen erbij verbleken.”

Maria de Fátima  werd geboren in de volkswijk Boavista in Lisabon. Al vroeg begon zij met zingen. Op haar 12-de won zij de prijs voor de belangrijkste zangcompetitie “A Grande Noite do Fado”. Op haar 14-de nam zij haar eerste Fado-album op.  Voor haar bijdrage aan de Portugese cultuur werd zij door de Portugese president in 2016 opgenomen in de prestigieuze  ‘Ordem do Infante D. Henrique ‘. In haar Fado heeft zij een overrompelende overtuigingskracht.  Zij wordt geroemd om haar energieke optredens, om de diepgang in haar stem die mooi, donker en sterk is. De ware Fado! Ze neemt je mee via pittoreske steegjes naar beruchte  volkswijken met schimmige figuren op donkere straathoeken. Op haar 20-ste kwam zij naar Nederland en studeerde aan het Amsterdamse conservatorium. Daardoor zal zij ook eigen werk brengen in o.a. het Nederlands. Wat U op deze middag kan verwachten: “ overrompelende fado, authentiek, meeslepend, omlijst door fantastische gitaristen op Portugese- en klassieke gitaar, die ons vanaf het eerste nummer meesleept in de melancholie die de Fado oproept” .

Mariakapel Holthees: Maria de Fátima

Wanneer: 09 februari 2020
Waar: Mariakapel Holthees
Tijd: 15:30u
Entree: €15,-
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 20-02-09 15:30 70-01-01 Europe/Amsterdam Mariakapel Holthees: Maria de Fátima http://www.culturavenray.nl Mariakapel Holthees Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by