De hedendaagse bibliotheek is meer dan een uitleenorganisatie met een grote verzameling van boeken. In haar transitie naar een maatschappelijk-educatieve bibliotheek doet de bibliotheek meer, maar wat is dat dan? De bibliotheek vindt dat zij een bijdrage kan leveren aan het aanpakken van laaggeletterdheid, het bevorderen van leesplezier en aan het bevorderen van de maatschappelijke participatie. Is dit de toekomst van de bibliotheek? En draagt dat bij aan de behoeften en verwachtingen van burgers en politiek?

Of zijn er nog andere toekomstbeelden mogelijk? Aan welke andere voorbeelden kan de bibliotheek zich spiegelen? Vanuit dat perspectief is het de vraag in hoeverre een bibliotheek gerund kan worden vanuit burgerinitiatieven zoals de Leeszaal Rotterdam West. Is het verstandig om alleen met vrijwilligers te werken? Wat blijft er dan nog over van de professionaliteit die het bibliotheekvak met zich meebrengt?

Op woensdag 22 januari gaat Venray in Dialoog on tour en zet koers uit naar de Bibliotheek. Zij gaan deze avond de dialoog aan over het thema: de toekomst van de Bibliotheek. Aanmelden kan via: info@venrayindialoog.nl. Er is plek voor 8 deelnemers. 

De toekomst van de bibliotheek

Wanneer: 22 januari 2020
Waar: BiblioNu, Merseloseweg 58, Venray
Tijd: 19:30u - 21:30u
Entree: Geen
Voeg toe aan agenda 20-01-22 19:30 70-01-01 21:30 Europe/Amsterdam De toekomst van de bibliotheek http://www.culturavenray.nl BiblioNu, Merseloseweg 58, Venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by