In een tijd waar oorlog en de dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving, presenteren Ragazze Quartet en zangers van het Nederlands Kamerkoor het concertprogramma Black Angels. Zij beogen het systeem áchter de terreur te doorgronden. Met werken van Benjamin Britten, George Crumb en Arvo Pärt worden de verschillende stadia van opbouw, destructie en verzoening getoond.

Voor dit programma creëert 33 1/3 nieuwe videowerken, die thematisch aansluiten op de drie composities. De muzikale werken worden uitgevoerd door het Ragazze Quartet en drie zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans, literatuur en beeldende kunst.

Collectief 33 1⁄3 gebruikt video projecties om ruimtes en objecten te transformeren tot verhalende voorstellingen. Na het werken vanuit site-specific installaties beweegt het werk van het collectief zich naar een theatrale context voor een internatonaal publiek. Het Collectief maakte met haar vier laatste producties Blauwbaard, Soselo, Private Views en No More Masterpieces naam en faam op internationale podia.

Dit concert is een samenwerkingsproject tussen Schouwburg Venray, Kunst in de Kamer Venray, Theehuisconcerten Venray, Adelbert Venray, Literair Café, Venrays Museum, LGOG Kring Venray in het kader van Venray herdenkt 75 jaar bevrijding.

Black Angels

Wanneer: 08 maart 2020
Waar: Schouwburg Venray, kleine zaal
Tijd: 15:30u - 16:45u
Entree: €20,-
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 20-03-08 15:30 70-01-01 16:45 Europe/Amsterdam Black Angels http://www.culturavenray.nl Schouwburg Venray, kleine zaal Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by