Passie voor Verhalen

Frans van de Pas uit Ysselsteyn is een gepassioneerd verhalenverteller. Daarnaast is hij actief op allerlei andere creatieve vlakken.Tijdens zijn werk als onderwijzer heeft hij altijd veel gebruik gemaakt van zijn verhalende kwaliteiten. Daarnaast heeft hij een toneelachtergrond als toneelmaker en regisseur. Deze verhalende kwaliteiten en zijn toneelachtergrond zet hij in voor zijn verteltheater, zijn workshops, toneelregie en zijn rol als tekstschrijver. Frans is benaderbaar voor workshops voor jong en oud. 

Een aantal bezigheden springen er op het gebied van Historie/ Musea bij Frans uit: 

Cursusles De Peel
Zo heeft hij jarenlang de cursusles over de Peel verzorgd, die deel uitmaakte van de basiscursus streekgeschiedenis. Deze cursus werd door het LGOG, afdeling Venray, verschillende jaren georganiseerd.

Historische vertelpresentaties
Daarnaast verzorgt hij, op verzoek,  presentaties op velerlei gebied. De interactieve voorstelling “Die goeie oude tijd” is bij verenigingen erg populair mede door de afwisseling van historische, humoristische en muzikale aspecten. In 2019/2020 verleent hij zijn medewerking aan projecten in het kader van WO II en 75 jaar vrijheid.  O.a. bij de herdenking van WO II in Veulen, Castenray en Leunen. In het Venrays Museum verzorgt hij in het kader van het educatieve project “75 jaar vrijheid” interactieve vertelvoorstellingen voor de Venrayse schooljeugd.

Rondleidingen
Op verzoek leidt Frans mensen rond in Ysselsteyn, waarbij o.a. de volgende locaties bezocht en besproken worden: De Paardekop, de Duitse militaire begraafplaats, het gedenkteken van Herman Maas, het gedenkteken van grenskerk aan de Deurneseweg.Terug naar overzicht

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by