Muziekvereniging Ons Genoegen

Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo is een bloeiende vereniging en bestaat uit een fanfare, een slagwerkgroep en jeugd-slagwerkgroep. De beide slagwerkgroepen staan onder leiding van Bart Jeuken. 

De fanfare speelt momenteel in de tweede divisie en telt op 1 januari 2020 49 muzikanten in de leeftijd van 13 tot 68 jaar. De fanfare van Ons Genoegen Oirlo staat voor een fijne sfeer waarbij ontspanning, plezier en succes hand in hand gaan. Er wordt muziek gemaakt op het voor het orkest hoogst haalbare niveau. Verder is de fanfare er natuurlijk voor het dorp Oirlo waar openbare concerten worden verzorgd en activiteiten zoals kerst en jubilea worden opgeluisterd. Dit vraagt om een veelzijdig programma waarbij gewerkt wordt met projecten en zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de kennis, kunde en creativiteit binnen de vereniging. Bij projecten wordt regelmatig samengewerkt met andere verenigingen, initiatieven en organisaties in de regio. De fanfare staat onder leiding van Johan Smeulders. 

Bij de jeugdslagwerkgroep stromen slagwerk leerlingen in die een half jaar tot een jaar les hebben. Deze groep bestaat uit een aantal leerlingen, variërend in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar. Bart Jeuken, instructeur, laat de jonge leerlingen op een enthousiaste manier kennismaken met het samenspel in een slagwerkgroep. De slagwerkgroep van Ons Genoegen Oirlo is een levendige en jonge club. Waar vroeger de percussions en de drums het meest belangrijk waren, richt de slagwerkgroep Ons Genoegen Oirlo zich ook steeds meer op het melodische slagwerk. De muziekstukken van de slagwerkgroep zijn zeer gevarieerd en uitgebreid geïnstrumenteerd, zo heeft iedere slagwerker een belangrijke rol.


Terug naar overzicht

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by