Muziekvereniging O.L.V. Gilde Holthees-Smakt

Muziekvereniging O.L. Vrouwe Gilde Holthees - Smakt werd 16 september 1917 opgericht. Toentertijd als fanfare zijnde. Sinds 2015 is het een muziekvereniging. De reden van deze wijziging is dat er meer mogelijkheden zijn om diverse instrumenten toe te laten binnen de vereniging. Een voorbeeld hiervan zijn een aantal klarinettisten die zich sinds enige tijd hebben aangesloten.

Muziekvereniging O.L. Vrouwe Gilde is met ongeveer 30 leden, variërend van jong tot oud, beginnend muzikant tot 50 jaar lid, uit zowel Holthees en Smakt als uit omliggende dorpen. Voorop staat de gezelligheid tijdens de repetities. Maar uiteindelijk willen ze ook samen mooie en verrassende optredens neerzetten!

Het muziekgenre bestaat met name uit film-, pop- en (lichte) concertmuziek. Tijdens de concerten brengen ze deze muziek ten gehore. Elk jaar repeteren ze voor een Kerstconcert en een Zomerconcert. Om de drie jaar wordt er een solistenconcours en een concert met de muziekgezelschappen uit de naastliggende dorpen Vierlingsbeek en Maashees, genaamd ‘’Over de Grens’, georganiseerd en uitgevoerd. Daarnaast verzorgen ze de muzikale begeleiding tijdens de Carnavalsmis, Sinterklaasviering en de tweejaarlijkse communie in onze dorpen. Ook voor jubilea, onderscheidingen en feesten verzorgen ze regelmatig de muzikale noot.
Dirigent van deze leuke vereniging is Bart Klerken. 

Muziekvereniging O.L.V. Gilde Holthees-Smakt

Bekijk de website
Volg ons
jankoopmans@planet.nl
0478 636577

Terug naar overzicht

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by