Battersea

De band Battersea smeedt songs. Ze zoeken catchy refreinen en gitaarlijnen.Luisteraars die de refreinen van Muse, de drums van Foo fighters, de gitaren van Kings of Leon, de bas van U2 en de stem van Creedence waarderen, verteren Battersea goed. En ook iedereen die ooit naar AC/DC, Slayer, Johnny Cash of Bad Religion luisterde, hoort tijdens de soundcheck waar ieder bandlid vandaan komt... of kan in ieder geval met ze verder praten over muziek.

Battersea smeedt songs. Ze zoeken catchy refreinen en gitaarlijnen. Ze duiken op waar we samen komen: in de studio, in de repetitieruimte. En als ze zich niet aandienen dan gaan we er goed voor zitten. De songs bouwen ze op een sterk ritme en een dragende basis van bastonen. De gitaarpartijen zetten de toon voor de sfeer en vullen de vocale harmonieën aan. Elke snare, elke tokkel en elk contrapunt wordt gewogen, tot het staat als een huis.

Battersea wil niet opvallen door franje, poespas en show maar ze willen wel de aandacht krijgen en vasthouden. Dat betekent dat niet alleen de songs zelf nauwkeurig worden uitgewerkt; live moet het meer zijn dan een repetitie. De set kent een dynamiek en opbouw en loopt vloeiend door. Ze gebruiken geluidseffecten en muzikale samples als ze de liveshow karakter geven. Want ze nemen luisteraars serieus: als ze de kans krijgen om ons live te bewijzen, dan zullen ze ons ook bewijzen.

Battersea bestaat uit: 

Sander Lucassen - Gitaar
Erwin Hermsen - Bas
Ben Hermsen - Zang 
Tom Voermans - Gitaar 
Mike Buise - Drums 


Terug naar overzicht

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by